Kettős tragédia Thaiföldön

iho/repülés   ·   2011.07.19. 11:28

A Thai Királyi Légierő július 16-án katasztrófát szenvedett Huey-én öten voltak, mindannyian életüket veszítették. A Thap Phraya Sua táborhelyről felszállt géppel a burmai határ mellett repültek, a Kaeng Krachan Nemzeti Parkban bajba jutott civilek kimentésére felszállva. Phetchaburi és Ratchaburi között, rossz időjárási viszonyok között a helikopter hegynek és őserdőnek ütközött és lezuhant. A gépen Kitisak Chin-iam őrnagy (pilóta), Pratya Nualsri hadnagy (másodpilóta) Kitiphum Ekkaphan őrnagy (a 9. Gyalogsági Ezred 2. Zászlóaljának parancsnokhelyettese), Rangsan Polsaibua és főtörzsőrmesterek (fedélzeti mechanikusok) repültek.

Egy ilyen UH-1H járt szerencsétlenül szombaton (fotó: airliners.net)

A most, szintén rossz időjárási viszonyok között katasztrófát szenvedett Black Hawk helikopteren a hírek szerint 14-en utaztak, köztük Tawan Ruangsri tábornok, a Thai Királyi Hadsereg 9. Gyalogsági Hadosztályának parancsnoka és két civil újságíró. A gép Burma területén zuhant le helyi idő szerint ma reggel. A helikopter a szombaton elhunyt öt thai katona holttestét szállította volna el. Egyes hírek szerint a környéken robbanás hangját hallották. A gép elvesztését elismerte Sansern Kaewkamnerd ezredes, a Hadsereg szóvivője is.

Ma követte egy S-70 Black Hawk (fotó: airliners.net)

A Thai Királyi Légierő hét darab S-70A-43 Black Hawk-ot tart hadrendben, melyek az UH-60L exportváltozatai. Három újabb, UH-60M Black Hawk megvásárlását pedig július 13-án jelentették be, az üzlet értéke 235 millió dollár.

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.