Kigyulladt egy Desiro a Balatonnál

iho/vasút   ·   2019.05.11. 17:40

A MÁV Csoport dél előtt nem sokkal kiadott közleménye szerint az észak-balatoni, 29-es vonalon szombaton 11 órakor Örvényes megállóhelyen egy Székesfehérvárra tartó motorvonat meghibásodott, ezért a forgalom szünetelt Aszófő és Balatonakali-Dörgicse állomás között, az erre közlekedő vonatok a szomszédos állomásokon várakoztak.

A HBweb információi szerintTapolcáról Székesfehérvárra közlekedő 9727-es számú vonatba második egységként besorozott, 426 020-as pályaszámú Siemens Desiro dízel motorkocsi kigyulladt. A két egységet sikerült időben szétkapcsolni, az utasokat leszállították. A jármű oltását a Tűzoltóság megkezdte.

A huszadik Desiro első útjainak egyikén 2005 decemberében a 140-es vonal Balástya állomásán. Ünnepi InterCity-ként a Nyugati-Miskolc-Nyíregyháza-Szolnok-Szeged-Nyugati útvonalat járta be aznap (fotó: Gálicz Zoltán)

Jelenleg nincs információnk arra vonatkozólag, hogy mi okozta a tüzet és hogy mennyire sérült a jármű, mely 2005-ben újonnan érkezett a vasúttársaság állományába. Sajnos a 40-50 éves dízelgéppeinkkel szinte rendszeresen történik hasonló eset, de 14-16. életévükben járó Desiro motorvonatoknál eddig szerencsére nem volt jellemző az ilyesmi, reméljük, a jövőben sem lesz az.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek