Kiírták a tendert a pót-Délire

iho   ·   2016.10.13. 09:26
00kicsi

Még nem építenek, a kiírás a hatásvizsgálatokról, funkcióvizsgálatokról szól. Engedélyezési és bontási tervet kell elkészíteni a Déli pályaudvar üzemi területének leválasztásához, szintén erre a területre várnak kármentesítési felmérést, Kelenföldön pedig a tárolóvágányok és az üzemi terület komplex megépítésére készül dokumentáció.

Személypályaudvar lesz a Déli, az üzemi rész költözik<br>(fotó: Vörös Attila)

A közbeszerzésből megtudhatjuk, hogy a jelenlegi DÉli és Kelenföldi pályaudvarok közti területet szemelték ki a tárolók megépítésére (más országokban is láthatunk példákat arra, hogy az üzemi területek a személyforgalmi pályaudvaroktól viszonylag távol esnek). Szintén szerepel benne, hogy a szigetüzem elkerülése végett a két állomást egy komplex egészként kell kezelni, minden tervezést a két helyszín összefüggésében lehet csak végrehajtani.

A közbeszerzés a támogatási szerződés megléte nélkül egyelőre feltételes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium központi költségvetési forrásból tervezi finanszírozni a munkát. A tendert nyílt, gyorsított eljárásban tervezik lefolytatni, az ajánlattételi határidő 2016. október 24-e.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek