Kirajzott a nosztalgiaflotta az ünnepekre

iho/vasút   ·   2015.04.06. 18:45
bkk_husolv_jooad0

Joó Ádám a legjobb helyen volt: lezáratta volna a hidat? Annyira üresnek tűnik... De a lényeg rajta van, a 492-es FVV!

A Bengáli magányossága. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: Joó Ádám)

Neményi Eduárd lelkesen fotózta szinte mindegyik nosztalgiajáratot! Köszönjük neki is a képeket, de várjuk a további felvételeket is, galériánk folyamatosan bővül!

Egy igazi közlekedésrajongó húsvétkor is nosztalgiajáratokat fotóz! Hiszen locsolkodni bárki tud... (fotó: Neményi Eduárd)

Korábban írtuk:

A sort még szombaton az E jelzésű 1074 favázas nosztalgiavillamos kezdte, ez a Móricz Zsigmond körtér és a Kamara-erdei Ifjúsági Park között járt.

A szombati üzemnap képei, ahogy a közlekedésszervező fotósa látta (fotó: BKK Facebook-oldala)

Húsvétvasárnap a 1074-est „váltotta” a B viszonylatú 492-es FVV, amely a Széll Kálmán tér és a Deák Ferenc tér között járt, a ZiU 9B trolibusz ST jelzéssel a 74–78–70-es „kombóvonalon” (olvasónk végül a 600-as számú 260-as Ikarust fotózta – a szerk.), a Csáktornya park és a Kossuth Lajos tér viccvégállomás között közlekedett, a 180-as Ikarus, pedig C-sként a Deák Ferenc térről indult, és meg sem állt Szentendréig.

Húsvéthétfő a favázas vaskerekűeké volt: újra forgalomba állt a 1074-es, amely újra a szombati útvonalon közlekedett, de kijött a forgalomba J jelzéssel a 436-os és a 611-es favázas villamos is. Ezek a Közvágóhíd H–Jászai Mari tér között vitték az utasokat.

Képeinket a BKK Facebook-oldaláról emeltük át a 1074-es szombati üzemnapján készültek. De várjuk az önök fotóit is, bármelyik járattal is utaztak a hétvégén. A képeket elküldhetik e-mailben, vagy megoszthatják Facebook-oldalunkon, akár ennek a szövegnek a posztja alatt is!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek