Kirándulóvonat Leó nélkül, de Púpossal a Tisza-tóra és a Hortobágyra

Vörös Attila   ·   2017.08.12. 18:45
tiszato_kislid

Szombatra egynapos kirándulásra invitálta utasait a MÁV Nosztalgia Kft. a Tisza-tóra és a Hortobágyra. Mindkét célpontot a zseniálisan hangulatos 108-as, Füzesabony–Debrecen vasútvonal fűzi fel, itt még az egyszerű, menetrend szerinti személyvonatokkal is érdemes utazni, az Uzsgyik és Bézék mellett számos csörgős szerelvény is jár a vonalon.

Poroszló és Tiszafüred között robog a Nosztalgia különvonata (fotó: Vörös Attila)

A Nosztalgia különvonata szombat reggel hét után indult el a Nyugati pályaudvarról, és fél 11-kor ért a Tisza-tóhoz, negyed 12-kor a Hortobágyra. A vonat még szombaton visszamegy Budapestre, este hét körül indul majd Hortobágy állomásról. A villamosított vonalaszakaszokon, Budapest és Füzesabony között a V42 527-es Leo vitézkedett volna a vonat élén, a dízeles részen, a 108-as vonalon pedig az M40 114-es Púpos. A Nosztalgiának bevált a Púpos, a nemrég Dombóvárról vásárolt gépek felhasználásával az istvántelki műhelyben már meg is kezdődött egy következő mozdony talpraállítása!

A helyszínen kiderült, hogy az öröm csak félig lesz öröm: a beígért Leó helyett végig Púpos húzta a vonatot, így a nyolcvanas vonal mentén is rotyogás verte fel a tikkadt nyárvégi csendet, a forgó áramátalakító átható zúgását most nélkülözni kellett. A Ludas állomáson egyszer már megörökített ikonikus együttálláshoz viszont nem csak a Leó hiányzott, hanem a vöröscsillag és az állomásépület is.

* *

Fotós kollégánk nyitott a magánszektor felé: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.