Köd a kabinban, F-16-os tánc a tenger felett – galéria!

iho   ·   2014.07.06. 16:30
cim

Nemrég közöltünk galériás beszámolót a különleges repülőnapról, amely Róma közelében, az ostiai tengerparton, pontosabban felette zajlott, sok külföldi résztvevővel.

Most megjelent az egyik fellépő fotósorozata is a maga repüléséről. A Holland Királyi Légierő Demo-csoportjának F-16-os produkciójat belülről megörökítő sorozat, amelyet a RNIAF facebook-oldala után a The Aviationist közölt, nemcsak a gyönyörű környezet miatt sikerült különlegesre, hanem mert a párakicsapódást a kabinon belül is lencsevégre kapta.

A portál magyarázata szerint miközben a szárnyon keletkező látványos kis felhőcske elsősorban a szárny körüli áramlási viszonyok gyors változásának eredménye a párás levegőben, addig a kabinban (nyilván csak pillanatokra) keletkező köd létrejöttéhez sokban hozzájárul a pilóta izzadtsága is...

Klikk a képre, és megnyílik a holland Demo Team selfie-galériája!

Amúgy persze vannak felvételek, amelyeken nem párakicsapódás, hanem a szárnyvégekre szerelt füstgenerátorok teszik még látványosabbá a jelenetet. Egy kép azt jelzi, hogy amint a nagy melegben teljes erővel dolgozik a kondirendszer, bizony a földön is bekövetkezhet a kabinköd. És ugyancsak van néhány szép felhők feletti fotó is a hazarepülésről is.

És ha már a holland F-16-os pilóták selfie-jei kerülnek elő, érdemes még idecsatolni néhány érdekes képet egy korábbi eseményről is: az első holland üzemeltetésben repülő Arkefly Boeing 787-es érkezését ugyancsak a légierő kísérete tette emlékezetessé.

Amint a szövegből kiderül, ez utóbbi repülést a Leeuwarden légibázis készültségi géppárja hajtotta végre, ami abból is látszik, hogy a pilóta a gép és a pilóta harci képességeit egyaránt erősen növelő kijelzős, célzóberendezéssel ellátottt sisakot (JHMCS) visel, míg a sok G-s légiemutatót természetesen a könnyebb fajta, egyszerűbb sisakban repüli.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek