Költségcsökkentés az NTV-nél

iho   ·   2014.03.08. 18:04

Az NGV a jövőben a teljes, közel ötszáz főből álló alkalmazottjának munkarendjét átszabja, havonta 1,5 nap fizetetlen szabadnapot biztosítva, amely alkalmazottonként huszonöt eurós megtakarítást jelent. A kieső munkanapok hasznosan eltölthetők, a vállalat igazgatósága tanfolyamokat tartana a munkavállalóknak, így folyamatosan frissíthető a személyzet tudása. További intézkedésként a jelenlegi tizennégy fős vezetőség kilenc tagra csökken, és a vezetőség jövedelme tíz százalékkal alacsonyabb lesz az eddiginél.

Az NTV örök ellenfele a Trenitalia </br> (Kép forrása: International Railway Journal)

Szintén a társasággal kapcsolatos hír, hogy az NTV partnerszerződést kötött a németországi Hahn Air légitársasággal, így újabb külföldi utazóközönség használhatja a magán vasúttársaság szerelvényeit a Trenitaliával szemben. A kombinált repülő+vonat csomagok mellett világszerte közel kilencvenezer utazási iroda ajánlatai közt jelenhet meg az NTV, várhatóan ez tovább emeli az utasszámokat.

2012-ben indult el az NTV, teljes nevén Nuovo Trasporto Viaggiatori (jelentése: Új Utasszállítás), amely Európa első olyan magán-vasúttársasága volt, amely 300 kilométer per órával közlekedő, nagysebességű szerelvényeket üzemeltet. A vasúttársaság az Alstom Italo fantázianevű AGV motorvonataival, Európa legújabb nagysebességű vasúti szerelvényeivel dolgozik az olasz vaspályákon.

Az állami vasúttársaság, a Trenitalia folyamatosan erős konkurenciát jelentett az NGV-nek, a vállalat szóvivői szerint bár folyamatosan nő az utasszám, a piacra való igazi betörés csak 2016 körül várható.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek