Komoly mozdonyvezetőhiány a Die Länderbahnnál

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.17. 19:30
oberpfalzbahn_01

A mozdonyvezető-hiány miatt járatritkításra kényszerül a Die Länderbahn (DLB) vasúttársaság Németországban. A vonatokat a bajor tartomány egyes vonalain autóbuszokkal pótolják, a járatritkítások, egyes esetekben a járatok rövidítése főleg az Alex Nord és az Oberpfalzbahn járatait érinti. Buszokkal pótolják például a Prágából Münchenbe közlekedő expresszeket is Regensburg és München között. Autóbuszok közlekednek továbbá a Marktredwitz–Weiden–Regensburg és a Schwandorf–Cham–Furth im Wald vasútvonalon is.

(fotó: Oberpfalzbahn)

A DLB eddigi információi szerint szeptember 9-éig tart a jelenlegi kedvezőtlen helyzet (egyelőre). A jelenlegi problémák oka a vasúttársaság szerint teljes mértékben a mozdonyvezetők hiánya. Ez a probléma viszont nem csak a DLB vasúttársaságot sújtja, több németországi szolgáltató is panaszkodik a munkaerőhiányra. A németek már a szerb vendégmunkásokat is kinevelik annak érdekében, hogy emberi erőforráshoz jussanak. Több szerb vendégmunkás jelenleg nyelvoktatáson vesz részt, hogy alkalmasak legyenek a munkavégzésre a német vasúton.

Az Onetz.de arról ír, hogy a DLB vasúttársaságnak eddig idén már 1,9 millió euró büntetést kellett fizetnie azért, mert nem tudta tartani a megrendelt menetrendet.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.