Komplex útfelújítási program: Szolnok körül két út újul most belőle

MTI/iho   ·   2018.10.14. 19:00
jaszkiseri_ut0

A Komplex útfelújítási program első ütemében 69 milliárd forintból országszerte eddig 562 kilométer fő-, illetve mellékúti szakasz újult meg. A két éve megkötött közhasznúsági szerződés alapján a kormány 2020-ig 400 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a közútkezelőnek az üzemeltetési és fenntartási feladatok ellátásához.

Az idén hazai és részben európai uniós forrásból országszerte csaknem 1200 kilométer mellékút, főút, illetve autópálya „rendbetétele” indult el. Az idei útfelújítások közül több mint százhúsz beavatkozás kifejezetten a helyi idegenforgalom bővülését támogatja.

Fontos ez a felújítás, de Jász-Nagykun-Szolnok megye közlekedési helyzetében nagymértékű javulást az M4-es Abony-Fegyvernek közötti harminchárom kilométeres szakaszának megépítése hozhat – a tervek szerint 2020 végéig.

De épül máshol is autópálya: az M35-ös autópálya Debrecent Berettyóújfaluval összekötő szakasza, valamint ennek folytatása Nagykereki felé a magyar–román országhatárig. Így megvalósul az összeköttetés a keleti országrészben az M3-as, az M4-es és az M5-ös autópályák között. Ismert, a közlekedéspolitika egyik fő elképzelése, hogy 2030-ra Magyarország bármely pontjáról harminc percen belül kényelmesen elérhető legyen egy gyorsforgalmi út. Ennek érdekében a következő években magas szintű közúti kapcsolatot kap a ma még csak kétsávos főúton elérhető Békéscsaba, Eger, Kaposvár, Salgótarján, Sopron, Szolnok és Zalaegerszeg.

Visszatérve Jász-Nagykun-Szolnok megyére: az útfelújítások folytatódnak, eddig körülbelül tizenöt útszakaszt adtak át a megyében, még ebben az évben négy folyamatban levő beruházást adnak át, illetve jövőre is körülbelül tíz útszakaszt újítanak fel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek