Komppal szállítanak Esztergomból Párkányba

iho   ·   2014.03.28. 11:01

A naponta 70-80 kamiont szállítani képes teherkomp Esztergomtól 1,5 kilométerre felfelé, azaz nyugatra épülhet meg 2015-ben – jelentette ki Völner Pál államtitkár a helyszínen megtartott sajtótájékoztatóján. A magyar-szlovák közös beruházás uniós és nemzeti forrásokból mintegy 3,85 millió euró támogatást kap.

A budapesti hidak és Komárom közé már régóta terveznek újabb átkelőhelyeket a Dunán, ez a teherkomp ezt a hiányt lesz hivatott enyhíteni. A komp egyszerre négy kamiont szállíthat, 15-25 perc közötti átkelési idővel. Működtetése hozzájárulhat ahhoz, hogy a 11-es főút teherforgalmának egy része vasútra, vagy vízi útra terelődjön át.

A beruházásban 605 méternyi kikötői út épül, a kikötő területén kiszolgáló irodaépületet, parkolót és szervizutakat létesítenek. A kivitelezési és a mérnöki közbeszerzési eljárások folyamatban vannak, a szerződéseket még 2014 első felében aláírhatják a nyertesekkel. A komp átadása 2015 tavaszára várható.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek