Prágában a napokban mínusz 5 fok körül tetőzött rendre a csúcshőmérséklet. Így egy kicsit könnyebb volt Nadrágmentes Metrózás Napot tartani, mintha olyan cudar idő lett volna, mint a Kárpátoktól délre.

Maga a mozgalom egyébként New Yorkból indult 2002-ben, amikor egy hét fős férfitársaság úgy döntött, nadrág nélkül szállnak fel a metróra. A wikipédia azt írja, hét egymást követő megállóban szálltak fel ugyanarra a szerelvényre, majd úgy tettek, mintha nem ismernék egymást, jobban összezavarva az utasokat. 2003-ban már harmincan voltak az akciózók, köztük több nő is. 2004-ben negyven, majd 2005-ben ötven résztvevővel tartották meg a napot.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A 2006-os Nadrágmentes Metrózás Napon többeket megbilincselt a rendőrség, ám a bíróság később kimondta, a fehérnemű nyilvános viselete nem illegális. 2007-en háromszázan vettek részt a napon, 2008-ban pedig első alkalommal lépett nemzetközi szintre az esemény, miután kilenc másik város csatlakozott New Yorkhoz.

2010-ben már ötezer embert mozgatott meg globálisan. A 2012-es New York-i Nadrágmentes Metrózás Napon négyezren vettek részt, emellett 26 másik ország több városa csatlakozott a programhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!