Könnyű volt tavaly!

MTI/iho   ·   2017.05.10. 16:15
00kicsi

A Fővárosi közgyűlés egyelőre támogatja az elképzelést, a döntés a következő ülésre marad. A koncepció az, hogy a tavalyihoz hasonlóan néhány, előre nem meghatározott nyári hétvégén a gyalogosok vehessék birtokba a Szabadság hidat, ahonnan minden forgalmat, még a villamosokat is kitiltanák arra az időre. A piknikhangulat adott lenne, ám akad egy kis különbség a 2016-oshoz képest: akkor a Bartók Béla úti vágányzár miatt villamos amúgy sem járt a hídon.

A villamosok sem járnának a nyári hétvégéken, minden hely a piknikelőké lenne (fotó: Kemsei Zoltán)

Sokan féltik a közlekedést az ideiglenes lezárásoktól: lobbitevékenységektől az egész egyszerű kiszúrásig több változat előfordul a világhálón. Mások a tömegközlekedés ellehetetlenülésétől félnek, elfelejtvén, hogy egyrészt a híd vonala alatt a 4-es metró változatlanul közlekedni fog, másrészt a nem ráérősök az alig több mint háromszáz méternyi hidat kényelmesen végig tudják sétálni – igaz, a villamos a Kiskörúton sem közlekedne ez esetben, pótlóbuszokat kell járatni, mondjuk az Erzsébet hídon át. A 4-es metró eredeti, régi terveiben a villamosközlekedés megszüntetése is szerepelt, helyette trolibusz közlekedett volna.

Határozat, egyértelmű közlekedési, villamospótlási terv nélkül azonban egyelőre marad az ötletelés – de akár a szakaszos, bizonyos napokon és időközökben közlekedő villamosokkal, vagy nosztalgiavillamos egyvágányos ingajáratával is el lehet képzelni a lezárást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek