Közel az ötödik

iho/vasút   ·   2012.04.05. 14:30
00

A tesztelés nagyjából egy hétig tart, utána lényegében már csak menetvonalat kell találni, és az eddigi kvartett ötösfogattá bővülhet. Na de miféle is az új jövevény? A típust, annak történetét előző cikkünkben már részletesen bemutattuk, most fordítsuk figyelmünket a leendő 450 005-ösre. A gépet 1966-ban gyártotta az English Electric, a British Rail széttagolása után Az Anglia társaságnál dolgozott. Az Egyesült Királyságban elterjedt szokás a szám mellett nevet is adni a mozdonyoknak, esetünkben ez sűrűn változott. 1981-1996 között a Joseph Chamberlain nevet kapta, majd a norwichi katedrálisról, később a Norfolk és Norwich Művészeti Fesztiválról nevezték el, végül egy misztikus néven, Arthur király kerekasztaláról elnevezett karitatív társaság hirdetésével fejezte be üzemét. Forgalomból kivonása, 2004 után Long Marstonban tárolták.

A Long Marston-i tárolóban, friss fényezéssel<br>A képre kattintva további felvételeket tekinthet meg<br>(fotó: Keith Singleton/Europhoenix)

A Floydhoz és az angol mozdonyokhoz kapcsolódó hír még, hogy a leendő 659 001 számú gépen (jelenleg még 56101) nemsokára elkezdődik a magyar mozdonyvezetők típustanfolyama.

Kapcsolódó hírek