Közel négyszáz jogsértés a teherautóknál és buszoknál egy hét alatt

MTI/iho   ·   2018.03.06. 14:29

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának keddi közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzésén a rendőrök február 26. és március 4. között 1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek. Az egyhetes akcióban az ellenőrzött járműveknél összesen 384 jogsértést állapítottak meg a rendőrök. Azonnali közlekedési korlátozást tizenkét tehergépkocsinál rendeltek el. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt hatvannyolc esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban ötvenöt esetben, míg az okmányokkal összefüggő jogsértések miatt huszonhét esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során alkoholfogyasztás gyanúja nem merült fel, húsz esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, míg százhuszonnyolc járművezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet. Az autóbuszok ellenőrzésénél két jármű vezetője gyorshajtott, míg vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt kilenc sofőrrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek.

A Tispol európai szintű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Ezen felül az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek