Közönségdíjat is osztanak a kerékpárosbarát pályázatokon

iho   ·   2015.02.27. 10:01

A már kilenc éve tartó esemény a tapasztalatok szerint arra ösztönzi az önkormányzatokat, vállalkozásokat és intézményeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, tegyék biztonságossá és vonzóvá a kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

A pályázati anyagot elektronikusan lehet kitölteni ezen az oldalon, a jelentkezési határidő 2015. április 15.

Az újonnan bevezetett közönségdíjra az online felületen keresztül vagy egy ingyenesen letölthető applikációval bárki nevezheti települését vagy munkahelyét, és szavazhat is rájuk. A felhasználók voksait a pályázatok elbírálásánál, a hagyományos Kerékpárosbarát címek odaítélésénél is figyelembe veszi a szakmai zsűri. Az applikáció a Kerékpáros Magyarország Szövetség Facebook oldalán érhető el. A szavazatokat a pályázati határidő végéig, április közepéig várják a szervezők.

A fejlesztési tárca tervei szerint a hazai kerékpárút-hálózat jelenleg körülbelül 4000 kilométeres hossza 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővülhet majd. A beruházások és szemléletformáló kampányok eredményeként a kerékpárt fő közlekedési eszközül választók aránya az uniós átlagot már most meghaladó 19 százalékról 22 százalék fölé nőhet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek