Krajova: felújított villamos van, pálya nincs

Biszak Ábel   ·   2014.02.01. 18:05
villamos_kiskep

Romániában, a dolji megyeszékhelyen elkezdődött a kötöttpályás közlekedési hálózat teljeskörű korszerűsítése. Megkezdődtek a városban a villamospálya építési munkái, 2015-re teljesen megújul a két vonalból álló hálózat. Eközben a RAT főműhelyében gőzerővel készült az első felújított KT4D villamos. A városban Rotterdamból származó SGP-k, Münchenből beszerzett Rathgeberek, lipcsei és drezdai T4+BD4, illetve berlini KT4D villamosok közlekedtek. Most megújul a teljes KT4D- és SGP-állomány, így az utasok jövőre korszerűsített villamosokon és modern pályán közlekedhetnek.

A 109-es villamos, felújítása előtt. A képre kattintva tekintsék meg a ráncfelvarrott villamost! </br> (Fotó: Dragos Anoaica)

Az elkészült első villamos a 109-es számú, tízezer euróból kívül-belül felújított kocsi. Többek között a műanyagszékeket szövetborításúakra váltották, az összes burkolatot kicserélték, illetve LED-es világítást szereltek be. A 109-es pályaszámú villamos mellett a 108-as is készül a krajovai RAT főműhelyében, valószínűleg a tavaszra, ám pálya hiányában csak a forgalmi telepen belül tehet pár tiszteletkört.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek