Külön céggé alakult a Siemens Mobilty üzletág

Joó Ferenc   ·   2018.08.03. 10:22
siemens-mobility-400

Bonyolult szervezeti változásoknak néznek elébe a Siemens csoportnál. A globális kereskedelmi-, építési-, beruházási- és innovációs folyamatokhoz való alkalmazkodás érdekében a legkülönfélébb divíziókat vonják össze és alakítanak ki új részlegeket a német cégóriás világméretű hálózatában. Három stratégiai leányvállalat lesz, ezek egyike az augusztus elsejétől önálló Siemens Mobility. A másik kettő az egészségügyi téren működő Siemens Healthineers és a megújuló energiával foglalkozó Siemens Gamesa. Mindhárom cég jogilag külön üzemel, de száz százalékos tulajdonosuk marad a Siemens.

Az átstruktúrálódás révén a Siemens elébe kíván menni a világméretű változásnak, ami egyre erőteljesebb és egyre gyorsabb. A vállalat vezetése szerint nem a legnagyobb, hanem az alkalmazkodásra leginkább képes cégek tudnak majd talpon maradni az elkövetkező időszakban. Az újonnan létrehozott részlegek nagyobb szabadságot is kapnak, miközben a Siemens központját karcsúsítják. A Vision 2020+ program keretében október elsejétől indul az átszervezés és várhatóan 2019. március végére fejeződik be.

Elképzelhető, hogy a Siemens Mobility eddigi rövid életében is hamarosan óriási változások lesznek. Jelenleg vizsgálják a cég Alstommal tervezett összeolvadását a versenysemlegességi hivatalok. Amennyiben – feltételekkel, vagy anélkül – a két vállalat egyesülését jóváhagyják, az anyacég Siemenset az már nem érinti, csak leányvállalatát.

A Siemens karcsúsításra kerülő müncheni központja<br>(fotó: Wikipedia, Florian Adler)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek