Ladány is elkészült!

Szabó István   ·   2015.04.29. 13:45
00kicsi

A 100-as felújítási munkáiról szóló első tudósítás óta több mint három év telt el. A tervezett időpontban elkészült Püspökladány állomás pálya- és felsővezeték átépítésének hetedik, egyben utolsó üteme is. Az állomás páratlan fejében beépültek az új kitérők és az új kapcsolatok a jobb vágány és az állomás jobb oldali, biharkeresztesi kiágazó vágánycsoportjai között. Az elmúlt két napon Püspökladány állomáson és a kapcsolódó nyíltvonalon ismét a szokásos rendben zajlott a forgalomba helyezés.

Indulásra kész a bizottság – negyvenhatodszor<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az ideiglenes forgalomba helyezés bizottsága három és fél év után, immár negyvenhatodik alkalommal állt össze, és vizsgálta a Szajol–Püspökladány projekten utolsó alkalommal az elkészült új vágányszakaszokat, kitérőket és vágánykapcsolatokat. Az ideiglenes biztosító-berendezés üzemszerű működését és az elkészült felsővezeték-hálózatot. A bizottság az elkészült létesítményeket a forgalom felvételére alkalmasnak találta.

A vonatok az eljárás alatt is közlekedtek, a 101-esen még nincs (vajon lesz-e valaha?) felsővezeték

A munkák azonban nem fejeződtek be április 27-én. A biztosító-berendezés, az aluljárók építése, a liftek üzembe helyezése és utómunkák várnak a kivitelezőkre 2015 novemberéig. Előző tudósításaimban azt írtam, nagyon reméljük, hogy 2016-ban folytatódhat a munka Püspökladány–Debrecen között. Bízunk benne, hogy közelebb vagyunk egy jó nagy lépéssel a munkák indításához.

Az elkészült létesítmények

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek