Lakossági fórum előtt a Fogas

iho   ·   2013.10.25. 17:33

Lakossági fórumon ismertette Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a Fogaskerekű hosszabbításának jelenlegi terveit. A jelenlegi végállomástól vagy a Normafa, vagy Csillebérc környéke lenne a cél, a fenti szakaszon már fogaskerékhajtás nélkül, adhéziósan közlekednének az újonnan beszerzendő szerelvények – ahogy a Szilágyi Erzsébet fasoron, a Széll Kálmán térig is tervezik.

Az egyik lehetséges útvonal a Széchenyi-hegy–Hegyhát utca–Eötvös út–Normafa síház felé, a másik az Eötvös út helyett a Konkoly-Thege út felé, a csillagvizsgáló környékére vezetne. A Hegyhát út lakói a várható forgalom nagysága és a garázsból kiállás nehézségei miatt aggódnak, az új Fogas ugyanis hétperces járatsűrűséggel közlekedne majd – írja az ittlakunk.hu portál.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.