Leállították a Gázai övezet melletti vasútvonalat

MTI/iho   ·   2014.08.18. 11:02

Attól tartanak, hogy az övezetből páncéltörő rakétákat indítanak a szerelvények és azok utasai ellen, ezért felfüggesztették az Askelón és Szderót közötti járatokat mindaddig, amíg az izraeli vasúttársaság fel nem szereli rakéta-elhárítókkal a vagonokat.

A vonatok leállítása miatt pótlóbuszokat állítottak be a vonalon, a délre tartó utasoknak egyelőre Askelónnál át kell szállniuk, ha tovább akarnak utazni a Gázai övezettől néhány kilométerre lévő Szderót felé.

Hétfő éjfélkor jár le az ötnapos ideiglenes tűzszünet a Gázai övezet palesztin frakciói és Izrael között, amelyet a tartós fegyvernyugvásról szóló kairói tárgyalások idejére kötöttek, de egyelőre nem világos, sikerül-e egyezségre jutni az egyiptomi közvetítéssel folyó megbeszéléseken, és meghosszabbítják-e a nyugalmi időszakot.

Ez a harmadik sikeres ideiglenes tűzszünet az Erős Szikla hadművelet július 8-i elindítása óta. Az első után az övezetből heves rakétatámadás érte Izraelt, és a második lejárta előtt néhány perccel szintén több rakétát lőttek ki a szomszédos területekre.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek