Learjet-katasztrófa, Teterboro

iho   ·   2017.05.16. 12:29
cim

Nem messze a pályától, végső megközelítés közben zuhant le egy üzleti gép a New Jersey-ben fekvő, New Yorktól nem messze lévő Teterboro repülőtér környékén. A hat-nyolc személyes kéthajtóműves Learjet 35A épületekre illetve parkolóra zuhant, a fedélzeten lévő két személy életét vesztette, de a földön senkinek nem esett baja, a lezuhanás helyszíne az első hírekkel ellentétben ipari övezet volt, nem lakóövezet.

A gép Philadelphiából indult és Teterboro, a zóna legkedveltebb kisgépes-üzleti gépes repülőtere 1-es pályáját közelítette meg. A lezuhanás oka egyelőre ismeretlen, egy a másik, 24-es pályán felszálló gép pilótája nem sokkal a baleset előtt szélnyírást jelentett. A szél erős volt, még erősebb lökésekkel, írta a helyi sajtó.

Nem teljesen világos a szemtanúk elmondásából, hogy a gép eleve alacsonyan közelített a mintegy egy kilométerre lévő pályához, vagy zuhanás közben szakított el elektromos vezetékeket. Voltak, akik úgy látták, hogy a Learjet már a zuhanás előtt sem repült stabilan, a becsapódás előtt pedig a hátára fordult.

A bekövetkezett robbanás két épületben és 12 járműben okozott károkat. A helyi hatóságok szerint csodával határos, hogy a földön nem követelt áldozatokat a baleset.

A Learjet üzemeltetője egy A&C Big Sky Aviation nevű montanai cég volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek