Lekéste a járatot? Futás a gép után! - Videó

iho   ·   2016.08.11. 17:00
madridcim

Sok elképesztő dolgot produkálnak elképesztő utasok reptereken és repülőtereken, de az azért egészen különleges, ami a madridi repülőtéren történt. Amint azt a felvételen is megörökítette egy  repülőtéri alkalmazott, egy utas olyasformán próbálta utolérni lekésettnek vélt repülőgépét, mint amikor valaki futva próbál elkapni egy vonatot, a peronon, amint az lassan kigördül az állomásról.

A Kanári-szgetekre igyekvő jóember a hírek szerint egy tűz esetére fenntartott vészkijáraton keresztül jutott egy üres utashídra, aminél nem állt gép, majd arról – két kézipoggyásszal a kezében – leugrott a betonra: láthatóan először egy reptéri járművel szeretett volna a maga gépe után eredni, majd inkább futva közeledett a pushbackelő Ryanair 737-es felé.

A felvétel azon a ponton megszakad, amikor egy másik reptéri ember feltartóztatja az illetőt. Innen kissé ellentmondásosak a beszámolók, az egyik verzió szerint kiderült, hogy valójában a kedves utas járata még nem is indult el Grand Canariára. Az biztos, hogy a forgalmi előtéren nem azt az induló gépet vette célba, amire a jegye szólt. Egyes hírek szerint a saját járatán, más hírek szerint egy másik járaton tudott a Kanári-szigetekre repülni, de abban egyeznek az információk, hogy végül eljutott úticéljáig. Ott vette őrizetbe a rendőrség, de rövid idő után elengedték.

A Ryanair az ügyről csak annyit közölt, hogy semmi köze hozzá, mi zajlik a gépén kívül egy reptéri közegben, Grand Canaria légikikötője pedig a madridiakra hárította az ügy ódiumát, hiszen mindez a szabálysértés Madridban történt. Az illető nemzetiségéről, személyazonosságáról és további sorsáról nem tudni többet, csak hogy „eljárás várja”, miközben lehet, hogy a fickó egyelőre még a tengerben áztatja magát a népszerű üödülőhelyen.

A madridiak eddig csak azt közölték, de ezt nyilván fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a férfi akkor eredt a gépe után – tegyük hozzá, átjutva minden, a terminálon belüli zónán – amikor a szokásos utasbiztonsági vizsgálaton már túlesett, és ami történt, nem tartozik a terrorista akciók sorába. Egyes kommentek viszont épp a terrorista akciók fényében tartják aggályosnak, hogy valaki a poggyászaival a kezében valahogy eljuthat addig, hogy saját maga próbálja elérni a lekésettnek vélt repülőjét, és ebben a reptéri biztonságiak már csak a betonon tudják megakadályozni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.