Lemondott a tömegbalesetet okozó rendőr

MTI   ·   2013.03.12. 16:27

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője korábban elmondta, hogy a keddig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szolgáló rendőr őrnagyot, H. Csabát súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel gyanúsítja a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség.

A szóvivő elmondta, a 39 éves gyanúsított elismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült, valószínűleg ez okozhatta figyelmetlenségét, amelynek következtében belerohant az előtte haladó kocsiba. (Az ütközés következtében összesen hat autó szaladt egymásba, hárman megsérültek, egy 7 éves kisfiú súlyosan).

Az ügyészség a gyanúsított alkoholszintjével és a baleset pontos körülményeivel összefüggésben most szakértői véleményekre vár, H. Csaba szabadlábon védekezhet. Kállai Gábor szerint a volt rendőr által elkövetett cselekmény büntetési tétele "alapesetben" legfeljebb 3 év, ám ha a koponyasérült gyermek állapota esetleg rosszabbra fordulna, akár 5 év letöltendő büntetés is kiszabható.

A rendőrségi korábbi közlése szerint a tömegkarambol az M3-as Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 37-es kilométerszelvénynél, Bag térségében történt. Mivel az egyik autó átrepült a szemközi oldalra, az autópályát teljes egészében lezárták. Az M3-ason a forgalom hajnali 3 óra körül állt helyre.

A baleset vizsgálatát az éjszakai helyszínelés közben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vette át, mivel már akkor felmerült a gyanú, hogy a balesetet rendőr okozta.

Kapcsolódó hírek