Lengyel tehervasút: vissza a karbantartást

iho   ·   2013.02.18. 09:21

A lengyel teherszállításra szakosodott vasúttársaság, a PKP Cargo áprilistól mind a mozdonyok, mind a vagonok korszerűsítését házon belül fogja megoldani – írja a railwaygazette.com.

A változástól azt várják, hogy csökken a vállalat függősége a külső beszállítóktól és partnerektől, valamint megtakarítható a tenderezés költsége és időtartama.

Két éve született meg a döntés arról, hogy az állami társaság a kiszervezett karbantartási tevékenységet visszahozza, és ezzel is megpróbálja csökkenteni a veszteségeket, valamint segít a túlfoglalkoztatás okozta gondokon. Ennek a politikának a részeként most jelölik ki a cég egyes műszaki központjait a mozdonyok, vagonok, egyéb felszerelések karbantartására és felújítására.

A vállalat tervezi modern többfunkciós elektromos mozdonyok beszerzését is, amelyek alkalmasak határon túli forgalomra, valamint 3-400 olyan vagont is vásárolna, amelyek egyenként két 40 láb hosszú konténer szállítására alkalmasak.

Ugyancsak idén év közepén dönt a PKP Cargo arról, alapít-e a kínai China CNR Corp partnerségében egy ú vagon-összeszerelő üzemet.

Kapcsolódó hírek