Létszámcsökkentés a ČSA-nál

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.06.04. 10:20

Új létszámcsökkentési hullám van a láthatáron a cseh nemzeti légitársaságnál (ČSA). Sajtóértesülések szerint hatvan légi utaskísérőnek mondanak fel a nyár végéig, sőt néhány irodai alkalmazottjától is megválna a légicég. A cseh nemzeti légitársaság szakszervezetei azonnal sztrájkkészültséggel fenyegetőznek.

fotó: ČSA

A légitársaság szóvivője, Daniel Šabík elmondta, hogy a leépítés fő oka a labilis politikai helyzet Ukrajnában, aminek következtében visszaesett az utasforgalom nemcsak Ukrajna felé, de a volt Szovjetunió utódállamai felé is. Az utaskísérőket már körülbelül egy hónapja tájékoztatták a fennálló helyzetről, s a kötelezőnél többhavi lelépőt ajánlottak számukra, amennyiben önszántukból felmondanak. Erre a lépésre viszont csak alig huszan szánták el magukat. A többiek standard feltételek mellett kapják meg a felmondólevelet.

A ČSA légitársaság egyike a legrégebbieknek, az utóbbi években viszont nagy gazdasági nehézségekkel küszködött, aminek a vége az lett, hogy a részvények egy része a Koean Air légicég kezébe került.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek