Leváltották a moszkvai metró vezetőjét

MTI/iho   ·   2014.07.22. 17:12

Az orosz főváros főpolgármestere, Szergej Szobjanyin kedden leváltotta tisztségéből a moszkvai metró igazgatóját azután, hogy a múlt héten a hálózat egyik vonalán történt balesetben 23 ember meghalt, több mint kétszáz megsérült.

Az új vezető feladata az lesz, hogy „visszanyerje a moszkvaiaknak a metró biztonságába vetett bizalmát”. Dmitij Pegov első nyilatkozatában hangsúlyozta, tevékenysége során elsőbbséget kap a metró infrastruktúrájának, valamint műszaki berendezéseinek ellenőrzése. Ennek során meg kell vizsgálni minden állomást, minden metróalagutat – tette hozzá.

A moszkvai metrót 1935-ben, Joszif Visszarionovics Sztálin egykori szovjet diktátor idején nyitották meg. Számtalan állomása a szocialista realizmus jegyében, páratlanul gazdag díszítéssel készült. A hálózaton, amely egyike a világ legnagyobbjainak, naponta mintegy 9 millió ember közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek