Lezárták, majd megnyitották a Keletit

iho   ·   2015.09.01. 09:34
20150901_migrans_baloghzoltan00kicsi

Délelőtt tízre a rendőrség teljesen kiürítette a pályaudvart, negyed tizenegykor újra engedélyezték a forgalmat az M1 híradója szerint. A vonatok jelentős késéssel ugyan, de elindulhattak, a menetrend teljes helyreállását a MÁV késő délutánra ígéri.

Korábban írtuk:

A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.

A migránsok a pályaudvar kiürítése közben demonstrációba kezdtek: jelszavakat skandálva követelik, hogy engedjék őket továbbutazni Németországba. A 7-es és 8-as vágány közötti peronon demonstrálókat a Készenléti Rendőrség próbálja kiterelni a csarnokból.

A pályaudvaron tartózkodó többi migránst csoportokban kísérik ki az épület elé.

 

Korábban írtuk:

Elárasztották a Magyarországról Németországba utazni szándékozó bevándorlók a Keletit. A demonstráló, jelszavakat skandáló migránsokat a Készenléti Rendőrség próbálja kiterelni a csarnokból.

(fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A MÁV közlése szerint a személyvonatokat Kőbánya felsőig, illetve Rákosig közlekedtetik. A Baross téren kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvarra vezető lépcsőt is. Komoly rendőri készenlét van a pályaudvar csarnokában, a belső vágányokon álló négy vonatra nem engedélyezik a felszállást. Módosul több közösségi küzleekdési járat útvonala is: a 73-as és a 76-os trolibuszok nem érintik a Munkás utca és a Keleti pályaudvar, a 80A trolibuszok pedig a Gumigyár, az Aréna Pláza és a Keleti pályaudvar megállókat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek