Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán, a pilóta meghalt

MTI/iho   ·   2017.05.20. 15:26
400px_nyiregybaleset

A rendőrség közleménye szerint a baleset 13 óra 45 perckor történt, de a körülmények, illetve a baleset oka még nem ismert. A rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét és a baleset körülményeinek vizsgálatát. Az MTI információi szerint a balesetben egy negyvennyolc éves püspökladányi férfi vesztette életét. A vitorlázógép egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében zuhant le. A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától húsz-harminc méterre, a telephely udvarában szóródtak szét.

Korábban írtuk:

A katasztrófavédelem a honlapján közzétett közleménye szerint a pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Más nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentési munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az MTI helyszíni tudósítójának a repülőtér egyik szakmai vezetője elmondta, a vitorlázó gépet egy kétéves tapasztalattal rendelkező férfi vezette. A telephely, ahová a gép lezuhant, a nyíregyházi repülőtér közelében található.

Lakott területen zuhant le egy motor nélküli vitorlázógép Nyíregyházán, a pilóta meghalt. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Balázs Attila/MTI)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.