Li Ko-csiang jön, mi meg állunk és várunk

iho/közút   ·   2017.11.26. 11:15
li_ko-csiang0

A BKK közleménye szerint már mától egészen 29-éig, szerdáig lezárják a forgalom elől a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és a környező utcákat, valamint a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között. Gépkocsival ezekbe az utcákba egyáltalán nem lehet behajtani, és gyalogosan is csak a rendőrség helyszíni engedélyével.

Ezen állandó lezárás, valamint a – lentebb bővebben ismertetett – további, csak egyes napokon, időszakokban érvényes korlátozások miatt nehézkes lesz a belvárosban gépkocsival közlekedni. Ezért a BKK kéri, hogy aki teheti, belvárosi úti célját ne autóval közelítse meg, helyette válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban az üzemelő metróvonalakat.

Az autósokat is figyelmezették: jó lesz elállni azokról az útszakaszokról, ahol a delegáció közlekedik (fotó: MTI/Mónus Márton)

Változások a közösségi közlekedésben
  • A lezárások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok forgalma az alábbiak szerint változik:
  • A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől érhető el.
  • A 105-ös autóbusz két szakaszon, megosztva jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér felől pedig a Déli pályaudvar M megállóig.
  • A Boráros tér H irányú 15-ös és 115-ös autóbusz a Kossuth Lajos tér M és az Üllői út között a 9-es busszal megegyező útvonalon halad.
  • A 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.
További forgalomkorlátozások naponként – november 26-án, vasárnap
  • Várhatóan kora délután 14–15 óra körül mintegy 15–30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.
  • Várhatóan 14–16 óra között egy órás időtartamra leáll az M1-es metró közlekedése. A belváros felé utazóknak az 5-ös busszal, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös busszal, illetve a 70-es trolival érdemes utazni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak.
  • Várhatóan 15 óra körül mintegy 30–40 percre korlátozzák az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszának forgalmát, ebben az időszakban a 25-ös busz módosított útvonalon, az Erzsébet királyné útján viszi az utasokat.
  • 15:30 körül az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky kereszteződését is lezárják néhány percre, amelyen ebben a néhány percben az M3-as metrópótló busz sem tud majd áthaladni.
  • A budai Vár, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca, valamint az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésének forgalmát a 17:30 és a 20:30 között két alkalommal fél órára korlátozzák. Ebben az időszakban egyáltalán nem jár a 16-os busz, továbbá a lezárásoknak megfelelően módosul az 5-ös, a 16A és a 178-as busz közlekedése.
November 27-én, hétfőn
  • Várhatóan 7 és 10 óra között lezárják az Andrássy út–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út útvonal forgalmát, több alkalommal a keresztirányú forgalmat is korlátozzák. Várhatóan 8 és 10 óra között ismét leáll az M1-es metró közlekedése, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak. Módosul ezen kívül a 72-es, a 74-es, a 75-ös, a 77-es és a 79-es trolibusz, továbbá a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as busz útvonala.
  • Előreláthatóan 15 és 23 óra között lezárják a forgalom elől a Közraktár utca–Bakáts utca–Lónyay utca–Mátyás utca által határolt területet. Ebben az időszakban a 2-es villamos a Közvágóhíd H felől csak a Boráros tér H megállóhelyig, a Jászai Mari tér felől pedig csak a Széchenyi István térig visz utasokat, a 15-ös és a 115-ös busz pedig az Üllői út–Ferenc körút útvonalon halad. A 2-es villamos helyett ebben az időszakban érdemes az M3-as metróval, vagy a nagy-, illetve kiskörúti villamosokkal utazni.
November 28-án, kedden
  • Lezárják a forgalom elől a Kossuth Lajos teret és környezetét 12 órától várhatóan 21 óráig, továbbá 14 és 15 óra között, majd 19:30 és 20:30 között mintegy fél órára a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat is.
  • A Kossuth Lajos tér lezárása miatt 12 órától várhatóan 21 óráig az M2-es metró az állomáson megállás nélkül áthalad, a 2-es villamos pedig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Széchenyi István tér között közlekedik.
  • Kora délután és este a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca forgalma korlátozásának idején módosul továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz, valamint 9-es, a 15-ös, a 115-ös busz közlekedése is.
November 29-én, szerdán
  • Várhatóan 8–9 óra körül lezárják a forgalom elől az Attila utat és a Palota utat, majd 9-10 óra körül a Palota utat és a Krisztina körutat. A korlátozás érinti az 5-ös, a 16-os, a 16A, 178-as busz forgalmát.
  • Lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét 10 órától várhatóan egy órán keresztül. A korlátozás miatt várhatóan 9 és 11 óra között az M1-es metró közlekedése ismét szünetel, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak. Módosul továbbá a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös és a 230-as busz, továbbá a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonala is.
  • Várhatóan a 11 és 12 óra közötti időszakban mintegy 30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.

A közösségi közlekedési járatok forgalmáról aktuális információ a BKK Info honlapján és a mobilalkalmazásban, valamint a BKK Facebook-oldalán lesz olvasható. A közúti lezárásokról részletesen a rendőrség ad tájékoztatást a honlapján.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.