Logisztika Napja 2017

iho   ·   2017.04.26. 17:55

Idén április 27-én esedékes a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Az előzetes érdeklődésből kiviláglik, hogy ezúttal az eddigi legnagyobb a csatlakozó intézmények és vállalatok száma, és a legmagasabb a várható látogatószám az országszerte meghirdetett harminc helyszínre Budapest mellett 14 településen (Szolnok, Dunaújváros, Debrecen, Tatabánya, Halásztelek, Zalaegerszeg, Kecskemét, Hajdúböszörmény, Hódmezővásárhely, Dunaharaszti, Alsónémedi, Hollóháza, Miskolc, Veszprém). A jelentkezések alapján összességében közel ezer résztvevőre számítanak a szervezők.

A programok között minden bejelentkezett logisztika kedvelő találhat érdeklődésének megfelelő eseményt. Például most rendezik meg a II. Raklapfestő versenyt, betekintést nyerhetnek a látogatók a nemzetközi légiforgalom földi kiszolgálásába éppúgy, mint a vízi szállítmányozás kikötői logisztikai folyamataiba. Több logisztikai cég telephelyének körbejárására és még egy gyógyszergyár gyártóüzemének megtekintésére is mód van.

A felvetett témák között a szakterület legaktuálisabb kérdéseit is bemutatják, mint az Ipar 4.0 a gyakorlatban, smart factory megoldások, modern nyomkövető technológiák, mobil applikációk a flottamenedzsmentben, vagy a matematikai modellek hasznosítása a fuvarszervezés optimalizálásában. A logisztika napi programok lezárásaként pedig a Freight Nights Light várja egy kötetlen estére a szakmaibelieket.

A kínzó munkaerőhiány okán a szervezők különösen örömmel látják részvevők között a középiskolai diákokat és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatókat, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét és szépségeit, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

A részletes program a logisztikanapja.hu oldalon tekinthető meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek