M3: felújítás esténként és hétvégente, az alagútban

MTI/iho   ·   2017.09.22. 08:45
m3metromegall0

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett – a budapest.hu oldalon közzétett –, a 3-as metróvonal korszerűsítésének aktuális helyzetéről szóló tájékoztatóban az áll: az északi szakasz lezárásával párhuzamosan elkezdődik a vonal teljes alagútrendszerének korszerűsítése, ezért a középső és a déli szakaszon az éjszakai üzemszünet növelése várható.

(illusztráció: Vörös Attila)

Felszíni korlátozások

Az Árpád hídi metróállomás környezetében a felújításának előkészítési munkálatai miatt a Váci út–Róbert Károly körút csomópontjában a korábban bejelentett forgalmirend-változásokat október 1-jéig meghosszabbítja a BKV. Továbbra is érvényben maradnak a következő korlátozások:

  • A Váci útról a belváros felé vezető oldalon, a Róbert Károly körútra balra kanyarodni továbbra sem lehet.
  • A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződésnél a szélső egyenesen haladó sáv lezárását fenntartjuk.
  • Az Árpád híd felől a Váci útra – a városból kifelé vezető irányba – balra kanyarodó két forgalmi sávból a továbbiakban is csak a külső sáv lesz járható.
  • A Róbert Károly körúton az Árpád hídról lejövő, három egyenesen haladó forgalmi sávból a szélső lezárva marad.
  • A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó külső forgalmi sáv továbbra sem járható.
  • A Váci út–Róbert Károly körút csomópontjában, a villamos vágányokon történő áthajtások során sávszűkületekre kell számítani.

„A hétvégeken általában a teljes szakaszon vágányzár lesz, az utasok metrópótló buszok segítségével tudnak majd eljutni úti céljaikhoz”. A vágányzárak ideje alatt a déli és középső szakaszokon szigetelési és szerkezetjavítási munkákat végeznek majd – írták.

Az MTI megkereste az ügyben a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), amely megerősítette: az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégente a 3-as metró helyett a teljes vonalon pótlóbusszal lehet majd utazni. A metróvonal északi szakaszának lezárásával együtt járó kivitelezési munkák október végén, november elején kezdődnek Újpest-Központ és a Lehel tér között, tehát az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út állomásokat érinti. A megújult állomásokon várhatóan 2018 végén indul újra az utasforgalom.

A tájékoztatóban kiemelték: a BKV Zrt. várhatóan az október végén, november elején kezdődő metrópótlási feladatok ellátáshoz szükséges járművekkel, járművezetőkkel és minden egyéb infrastruktúrával rendelkezni fog, a metrópótlási feladatot meg tudja kezdeni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.