Ma sem egyszerű az élet a 80-ason

iho/vasút   ·   2018.06.07. 10:00
400px_80as_gazolas

A miskolci vonalat csütörtökon az ág is húzza: délután fél kettő körül Emődnél a Keleti pályaudvarról Miskolcra tartó, 512-es számú Borsod Intercity elgázolt egy embert. A helyszínelés idejére Emőd és Nyékládháza állomások között mindkét vágányt lezárta a vonatforgalom elől a hatóság. Az intercity utasai egyelőre a vonaton várakoznak, amíg megteremtődnek a biztonságos feltételek ahhoz, hogy egy másik vonatra szállhassank át.

A rákosi biztberhiba miatt kora délutánra már negyven-száz perces késésekkel közlekednek a távolsági vonatok a vonalon, a baleset pedig minden valószínűséggel még tovább növeli a restanciákat. Ráadásul este hat óra után Szerencs és Nyíregyháza között tervezett karbantartási vágányzár is életbe lép, vonatpótlással.

A rákosi biztberhibát tetőzve Emődnél gázolt a Miskolcra tartó Borsod IC, így előfordulhat akár két-három órás késés is a csütörtöki napon a 80-as vonalon

Korábban írtuk:

A 80-as vonal elővárosi szakaszán (80a), a Rákos és Pécel közötti, jelenleg felújítás alatt álló állomásközben csütörtökön reggel meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a vonatok csak lassabban közlekedhetnek. A 80a-n két helyen is vágányzár van, így a reggeli csúcsidőszakban jobban feltorlódott a vonatforgalom. A műszaki hiba miatt a Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza/Sátoraljaújhely és a Budapest–Füzesabony–Eger viszonylatokon húsz-ötven perc perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok.

Rákos és Pécel között elszállt a biztber, jókora restanciákat cipelnek a nyíregyházi, miskolci, sátoraljaújhelyi és egri vonatok

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.