Magyar piacra lépett a Palletways

MTI   ·   2018.12.11. 10:33
400px_palletways

A fő elosztó központot Biatorbágyon alakították ki, és fontos szerepet szánnak az ország különböző területein elhelyezkedő regionális központoknak is. A Palletways közleménye szerint az októbertől Magyarországon is fuvarozó vállalat a magyarországi üzleti tervben nyereséggel számol a piacra lépést követő egy éven belül. A tervek szerint a kezdeti időszakban napi ötszáz raklapot szállítanak, amelyhez tizenöt szállítmányozó partnervállalatot vonnak be, a későbbiekben maximum tizenhét-tizennyolc partnerrel dolgoznának, naponta hatszáz-kilencszáz raklapot továbbítanának. A magyar piacra lépéshez félmillió euró tőkét fektettek be, infrastruktúrájuk napi ezer raklap kezelését teszi lehetővé, ami gyorsan fejleszthető az igények alapján. A magyarországi hálózat a belföldi fuvarozás mellett bekapcsolódott a vállalat huszonnégy országot lefedő nemzetközi hálózatába.

Már Magyarországon is szállít fuvarokat az Egyesült Királyságbeli Palletways (kép forrása: postandparcel.info)

A Palletways céget a dél-afriakai Imperial Logistics International alapította az Egyesült Királyságban 1994-ben, négyszáz depóval és húsz központi elosztó raktárral rendelkezik, Európa-szerte több mint húsz országban végez áruterítő szolgáltatást. Az Imperial Logistics ötven országban, több mint harmincezer alkalmazottal dolgozik főként Európában és Afrikában, a cégcsoport fuvarozási, raktározási és disztribúciós tevékenységet végez, logisztikai-hálózatot üzemeltet, továbbá nemzetközi szállítmányozási téren is egyre növekvő szerepet tölt be a világon. Az Imperial Logistics dél-afrikai anyacég tavaly 46,2 milliárd rand bevételt ért el a 2016. évi negyvenkétmilliárd rand után, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (Ebidta) 2017-ben 3,6 milliárd rand, 2016-ban három és fél milliárd rand volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek