Magyar siker Dubajban: Nádas Tamás bemutatója

iho   ·   2013.12.01. 08:45
cim

Nádas Tamás világbajnok műrepülőt az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepének programjaira hívták meg, olvasható a jeles pilóta csapatának az iho/repüléshez eljuttatott közleményében.

Az államalapítás ünnepi műsorán való részvétel azért is különleges, mert eddig még nemigen volt példa arra, hogy egy magyar repülős bemutatójával tisztelegjenek fennállásuk évfordulóján. Az Európa- és négyszeres magyar bajnok pilóta az ünnepségsorozaton bemutatókkal kápráztatta el a közönséget.

Nádas Tamás egy befolyásos sejk meghívására érkezett az Egyesült Arab Emirátusokba, az állami ünnepre. Az Emírségek egyik legszebb helyén, Sharjahban, a Khaled lagúna felett repülhetett. A nagy öböl közepén egy páratlan szépségű szökőkút található, amelyet zöld pázsit és pálmafák öveznek, a parttól nem messze pedig csaknem 300 méter magas toronyházakkal szegélyezik a területet. Az egyik leglátogatottabb rész a városban.

Az odaérkező turistákat így az ország nemcsak egzotikus környezetével, kristálytiszta tengervizével, festői szépségű partjaival, buja, zöld oázisokkal, végtelenbe nyúló toronyházakkal, pezsgő életű bazárjaival vonzotta, hanem Tamás lélegzetelállító airshow-jával is. A magyar pilóta nagy sikerrel teljesített egy újabb kihívást a veszélytelennek cseppet sem mondható exkluzív környezetben tartott látványos táncával a fellegekben.

Produkciójával lenyűgözte az arab világ jeles képviselőit, szinte mind a hét emirátusba kapott újabb meghívást. Ám számára mégis az a legfontosabb, hogy magyarok hírét vigye a világ minden tájára, hogy minél többen megismerjék országunkat, szépségeit, s az itt élőket.

– Számomra nagy megtiszteltetés, hogy ezáltal is tudom a magyarok hírnevét tovább szárnyalni, Magyarországot is népszerűsíteni, hogy megismerjék, milyen tehetséges nemzet vagyunk, s mennyi értékes ember él csodálatos kis országunkban – mondta Nádas Tamás műrepülő világbajnok.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.