Magyar vitorlázórepülő balesete a világbajnokságon

iho   ·   2016.08.08. 17:36

Baleset érte a magyar válogatott versenyzőjét, Hamar Zoltánt a Litvániában zajló Vitorlázórepülő Világbajnokságon, adta hírül a csapat információi alapján a Magyar Vitorlázórepüölő Szövetség.

A Klubosztály mezőnye a litvániai Pociunai repülőteréről repülte negyedik feladatát, részben lengyel terület felett, de a kedvezőtlen időjárás miatt a 49 versenyzőből 25 nem tudta befejezni a számot.

Hamar Zoltán is egyike volt azoknak, akiknek terepre kellett szállniuk. Az iho/repülés információja szerint eközben érte a baleset: besiklás közben a gép egy épületben elakadt és a tetőnek ütközött.

A magyar pilótát gerincsérüléssel szállították kórházba, de a körülményekhez képest jól van, légi úton tervezik hazahozni. A DK versenyjelű LS1-f típusú gép a válogatott közleményének megfogalmazása szerint „alaposan megsérült”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.