Magyarok szednék az útdíjat Csehországban?

iho/közút   ·   2016.02.02. 13:24

A szlovák SkyToll autópályadíj-rendszer üzemeltető vállalat ajánlatot tett Dan Tok cseh közlekedési miniszternek a cseh úthasználati díjrendszer üzemeltetésének átvételére 2017-től. A cseh úthasználati díjrendszert jelenleg az osztrák Kapsch Trafficom üzemelteti, amelynek tízéves szerződése 2016 végén jár le. A cseh közlekedési minisztérium 2015 végén jelentette be, hogy megkezdte az új tenderkiírás előkészítését. De a jelek szerint nem jutottak túl sokáig.

A cseh CTK hírügynökség beszámolója szerint a SkyToll és a minisztérium képviselői már két alkalommal találkoztak egymással. A SkyToll három éven át üzemeltetné a hálózatot és a Kapsch díjbeszedő rendszerét részben a szlovák rendszerre cserélné le. Az APA hírügynökség megkeresésére a Kapsch közölte, hogy folytatni kívánja a cseh rendszer üzemeltetését. Közben viszont az is kiderült, a magyar Toll Service is hivatalos ajánlatot tett

Csehországban a tehergépjármű útdíjrendszer 2007-es üzembe helyezése óta az állam 67 milliárd korona (2,48 milliárd euró) díjbevételre, a Kapsch és alvállalkozói a rendszer kiépítésével és üzemeltetésével 18 milliárd korona bevételre tett szert.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek