Majális Porva-Cseszneken, a Bakonyvasút napján

iho   ·   2017.04.26. 10:14
00kicsi

Porva-Csesznek igazi erdei állomás, a két névadó településig jócskán kell gyalogolni az erdőben – pont ez adja egyedi hangulatát. A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség idei rendezvényét ide, vasúttörténeti kiállításuk helyszínére várja az érdeklődőket április 29-én, szombaton, délelőtt tíz órára.

A bakonyi vasúti majálison kicsik-nagyok, túrázók és közlekedésbarátok egyaránt megtalálják az őket érdeklő, izgalmas programokat. A rendezvény komolyabb részét dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatási biztosa beszéla Bakonyvasút szerepéről, jövőjéről, Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója a kiállítás új tablóinak, szerzeményeinek ünnepélyes átadása alkalmából tart előadást. 11.30-kor eredi vasúttörténeti túra indul Porva-Csesznek–Hódos-ér–Vinye–Porva-Csesznek útvonalon, a helyben maradókat gyermekrajzverseny, hajtányozás, kötélpálya, filmvetítés várja.

Mivel idén nem indul különvonat, a szervezők a Győrből 7.25-kor, valamint a Veszprémből 8.15-kor induló személyvonatokat ajánlják az ünnepi rendezvény megközelítésére.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek