Máltára térítettek egy líbiai 320-ast

iho   ·   2016.12.23. 13:14
cim

Máltára térítette egy vagy két géprabló Líbiából az Afriqiyah Airways A320-as utasszállítóját, amelyen tizenegy utas és kilenc főnyi személyzet tartózkodik. A gép Szebha városából tartott Tripoli felé, amikor hírek szerint egy kézigránáttal, a gép felrobbantásával fenyegetve kényszerítették a személyzetet, hogy Máltára repüljön.

A géprablók hírek szerint az egykori líbiai diktátor, Moamer Kadhafi hívei, de egyelőre nem világos, mi a követelésük, és hogy milyen feltételekkel engednék szabadon az utasokat. A repülőtéren leállt a forgalom, az utasokat értesítették arról, hogy felfüggesztették a járatok érkezését és fogadását, a Málta felé tartó gépeket Szicíliába irányították át.

A helyi sajtó arra emlékeztet, hogy 1985-ben az EgyptAir egy gépét térítették Máltára, ahol az egyiptomi titkosszolgálat megpróbálta semlegesíteni a terroristákat, de ez összesen hatvankét ember életébe került, köztük két géprablót is lelőttek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.