Már a horvátoknál is járhat az MMV Főnixe

iho/vasút   ·   2016.01.28. 11:15
400px_mmv_fonix

Az LE 5100-TSAM-5 típusú, 91 55 0602 001-4 pályaszámú villamos mozdonnyal 2015 októberében sikerrel záruló futópróbákat hajtottak végre Horvátországban, a Zágráb–Sisak pályaszakaszon. A jármű a műszaki dokumentáció és a mérési eredmények feldolgozását követően 2016. január 14-én szerezte meg a szükséges engedélyt, így a vasúti járműnyilvántartásba vételt követően akadálytalanul közlekedhet a horvát pályahálózaton is. Ennek köszönhetően a Magyar Magánvasút Zrt. (MMV) megindíthatja a B vasútbiztonsági tanúsítvány megszerzésének eljárását, amellyel saját jogon, immár saját járművel fuvarozhat majd a horvát vasútvonalakon is.

Az MMV Főnixe már horvát közlekedési engedéllyel is rendelkezik (fotó: Dragutin Stanicic)

A géppark lehetőségeinek fejlesztése mellett az MMV nagy hangsúlyt fektet a szakember-utánpótlásra is, ezért a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette mozdonyvezető gyakornoki programját, amelyre február 10-éig még lehet jelentkezni. A karrierlehetőségekről a vasúttársaság honlapján található bővebb információ.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek