Már csak technikai akadálya van a magyar nyelvű hangosbemondásnak

iho   ·   2016.03.07. 15:48

A határon túli, magyarlakta területeken az anyanyelvi információk közlése többször akadályba ütközik, emlékezzünk csak a szlovák hatóságokkal folytatott vitákra az állomási névtáblák ügyében. A kronika.ro magyar nyelvű erdélyi hírportál többször feltette a kérdést a CFR illetékeseinek, ám sorozatosan ellentmonsádos válaszokba ütköztek. A legutóbbi válasz szerint a munkát az Informatică Feroviară Rt. brassói ügynöksége végzi, ám a határidőt firtató kérdésre nem kaptak választ. Ezzel szemben januárban Ioan Pintea, a brassói területi igazgatóság vezetője azt a választ adta, hogy a program módosításával Bukarestben foglalkoznak. A csíkszeredai vasútállomás vezetői még 2015 júniusában jelezték: az angol és a francia nyelvű utastájékoztatás mellett Székelyföldön (és Erdély többi magyarlakta területén) lenne igény magyar nyelvű hangosbemondásra is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek