Már Hokutóba is jár Shinkansen

iho/vasút   ·   2016.03.28. 11:15
hokkshin0

Március 26-ától már Hokkaidóig nyúlik a Shinkansen vonala: szombattól lehet a legnagyobb sziget, Honsú északi csücskében található Aomori és a tőle északabbra lévő Hokkaidó déli részén található Hokutó között is a japán nagy sebességű szupervonattal utazni. A menetidő körülbelül egy óra, de a lassúságnak oka van: a tenger alatt, a Szeikan-alagútban csak 140 kilométer per órával vánszoroghat a vonat, előtte, utána viszont már mehet 320-szal. Érdemes böngészni a JR honlapját, meg lehet nézni például azt is, „mennyire gyöngén” vannak fölszerelve a vonatok.

Melléállni is élmény. Hát még utazni rajta. A képre kattintva galéria nyílik

Az igazán nagy ugrás majd az lesz, amikorra Szappórig ér a vonal, ám erre a tervek szerint egészen 2030-ig várnia kell az olimpiai városnak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek