Március 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

iho/vasút   ·   2016.03.22. 11:31

Az okmány legfeljebb az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható. A MÁV-START felhívja a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy az előző félévben kapott diákigazolvány-matricák március 31-ig használhatók.

A köznevelési és felsőoktatási intézmények a 2015/2016-os tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így 2016. október 31-ig érvényesek. Az új matricákat fentiek értelmében március végéig érdemes beszerezni. A vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis nyolcezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

A MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek