Március idusától pompázik Szemesen a Nyalóka

iho   ·   2017.03.15. 08:45
00kicsi

Hosszas előkészítés előzte meg, végül március 14-én reggel emelték trélerre a boglári volt MÁV-üdülő (a jövőben Kézilabda Akadémia) udvaráról a 275,040-es gépet. A gőzöst 1990-ben helyezték el az üdülő parkjában, itt a gondos vasutaskezek szorgalmasan ápolták – egészen az intézmény bezárásáig. Takács József balatonszemesi polgármester 2011-ben kezdeményezte a Nyalóka elszállítását, ezt a MÁV Zrt., és a MÁV História Bizottság illetékeseivel történt egyeztetés után 2013 márciusában foglalták szerződésbe. A szállításhoz szükséges fedezet négy év alatt gyűlt össze, Balatonszemes önkormányzata a tizenöt évre birtokba kapott mozdonyt a nemzeti ünnep alkalmából avatja fel március 15-én.

Trélerre emelés Bogláron. A képre kattintva galéria nyílik (Koncz Attila felvételei)

A kiállított mozdony jó állapotáról a balatonszemesi önkormányzat gondoskodik a továbbiakban, remélhetőleg a Nyíregyháza-Sóstón kiállított társához hasonló állapotban pompázik majd.

A szállítást egy videón a youtube-on is megtekinthetjük:

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek