MD és mackók a Bakonyban

iho   ·   2013.09.18. 15:53

A MÁV Nosztalgia Kft. különvonata az ország talán legszebb vasútvonalán közlekedik, Budapest–Győr–Zirc útvonalon. Az élményvonatot az az MDmot 3017 húzza, amelynek talpra állását talán minden vasútbarát várta a 2010-es vasutasnapi bemutató óta.

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség délután fél egykor, a Cuha-völgyi viaduktnál avatja fel Gubányi Károly mérnök, utazó emléktábláját. A vonat kerékpárszállító kocsival is közlekedik, a MÁV Nosztalgia Kft. Velo Veled! vagonjában helyezhetik el drótszamarukat az élményvonatozást bakonyi kerékpártúrával összekötni kívánók.

Külön élményt nyújt a zirci vasútállomáson a vonat egyik kocsijában megtekinthető Teddy Travel utazó mackókiállítás is. Az élményvonaton egy magángyűjtő 1700 játékmackóját tartalmazó gyűjteményéből kétszáz figurát láthatunk majd, a gyerekeket mackós menüvel (málnaszörp és macis harapnivalók) várják a büfékocsiban. A menü árát a 300 forintos belépő tartalmazza.

(forrás: MÁV Nosztalgia Kft.)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek