Meccs zárt kapukkal, kapukon túli forgalmi változások

iho   ·   2013.03.22. 12:10

Délutántól késő estig a Puskás Ferenc Stadion és az Ötvenhatosok tere környékén közúti forgalomkorlátozásokra kell számítani, emellett több BKV-járat (5-ös, 7-es, 7E, 173-as, 173E jelzésű buszok, 75-ös, 77-es trolibuszok) is módosított útvonalon közlekedik a Puskás Ferenc Stadionban zárt kapuk mögött megrendezendő Magyarország–Románia labdarúgó mérkőzés miatt – írja a BKK.

A szurkolók az Ötvenhatosok terén kivetítőn keresztül követhetik a mérkőzést. A zárt kapukról szóló FIFA-döntés ellen több szervezet tiltakozást jelentett be. Mindezek miatt forgalmi és biztonsági okokból az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

A megszokottnál sűrűbben közlekednek az M1-es metrók, a 79-es trolibuszok pedig szükség szerint szintén gyakoribb indulással, ezen felül meghosszabbított üzemidővel közlekednek: az utolsó trolibusz a Keleti pályaudvar M (Garay utca) végállomásról 23:07-kor, a Dózsa György út M végállomásról 23:28-kor indul. A 20E és a 30-as, 30A és 230-as járatok kismértékben szintén sűrűbben indulnak. A 20E jelzésű  autóbuszok este 19 órától utolsó indulásukig a Keleti pályaudvar irányában megállnak a 30-as buszok Benczúr utcai és Damjanich utcai, Újpest irányában pedig a Damjanich utcai megállójában.

Délután 16 órától várhatóan este 23 óráig módosított útvonalon közlekedik néhány tömegközlekedési járat. A rendőrség egyes lezárások elrendelését a résztvevők számától teszi függővé.

A Thököly úton közlekedő autóbuszok forgalmát a lezárások nem érintik, a BKK járatai a megszokott rend szerint közlekednek. Azonban ha a rendőrség szükségesnek ítéli a Thököly út forgalmának teljes lezárását, az autóbuszokat a Thököly út–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Thököly út útvonalra terelik.

Amennyiben szükségessé válik a lezárás, budai végállomásuk felé az 5-ös, a 7-es és a 173-as buszok nem érintik Stefánia út, Cházár András utca, Dózsa György út megállóikat.

Amennyiben a Thököly út forgalmát korlátozzák, a járatok az 5-ös, a 7-es és a 173-as buszok a pesti végállomások felé nem érintik a Cházár András utca megállót.

A 75-ös trolibuszok, ha a rendőrség az Ifjúság úti és a Stefánia úti zárás mellett dönt, a Dózsa György úttól a 79-es trolibuszok útvonalára terelve, a Keleti pályaudvar M (Garay utca) végállomáshoz közlekednek. Így a Puskás Ferenc Stadion M irányában kimaradnak az Ajtósi Dürer sor és a Puskás Ferenc Stadion M közötti megállók, míg a Jászai Mari tér (Budai Nagy Antal utca) irányában a Puskás Ferenc Stadion M és a Zichy Géza utca közötti megállók.

A Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) irányában a trolipótló buszok a Hungária körút felé kerülik el a lezárt útszakaszt. Kimaradnak a Stefánia út, Szobránc köz megállók. Az Öv utca (Egressy út) irányában a trolipótló buszok a Kerepesi út Hungária körút Egressy út felé kerülik el a lezárt útszakaszt. Kimaradnak a Szobránc köz és az Egressy út megállók.

A változásokról és a módosított útvonalak megállóiról részletesen a BKK weboldalán találnak tájékoztatást.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.