Megérkeztek a halászsasok Yokotába

iho/repülés   ·   2018.04.08. 11:15
yokota_osprey0

Az első öt gép a Tokiótól nyugatra fekvő Yokota repülőterére települő repülőszázad felét jelenti. A speciális forgószárnyasok teherhajón érkeztek Yokohama északi kikötőjébe, majd innen repültek át végleges állomáshelyükre.

A beérkező, új lakókat jelentős spotter-tömeg fogadta a repülőtér kerítésénél. Az amerikai gépek a 2017 márciusa óta itt dolgozó Lockheer Martin C-130J Super Herculesek mellett fognak kiképző repüléseket folytatni. A most érkezett öt Osprey nem sokat pihen majd, hiszen a következő hónapokat Japán más reptereire települve töltik majd. Az idei év legfontosabb kiképzési feladata lesz, hogy az egész szigetországot végigjárva megismerjék leendő műveleti területüket. A gépek várhatóan csak 2018 utolsó negyedévében térnek majd vissza Yokotába.

A lépéssel az angliai Mildenhall után a második külföldi bázison települ állandó jelleggel egy CV-22B Osprey-alakulat. Nem lesznek magányosak: Okinawa szigetén, Futenma légitámaszpontján a tengerészgyalogság MV-22B-i dolgoznak, egészen pontosan a 262. (Flying Tigers) és a 265. (Dragons) közepes billenőrotoros század (VMM-262).

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.