Megfúrták a prágai metrót

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.11.06. 15:15
Kiskep_Metro

Arról, hogy milyen veszélyekkel járhat egy metróvonal fölött épülő bevásárlóközpont, arról a prágaiak a napokban testközelből meggyőződhettek. A prágai A (zöld) metróvonal Bořislavka állomása közelében egy bevásárlóközpont épül. Az új épület alapjainak elkészítéséhez fúrásokat végeztek a talajba, amelyek egyike átlyukasztotta az A-metróvonal alagútját.

Hajszál híján katasztrófa történt a prágai metróban<br>(grafika: mhd86.cz )

Mivel ez üzemidő alatt történt, s a sors úgy alakította, hogy éppen akkor haladt el az egyik metrószerelvény a metróalagút tubusában, a fúrógép hegye az elhaladó metrószerelvény tetejét felsértette. Csak a technológiai vívmányoknak köszönhető, hogy a fúrógép nem ejtett komolyabb sérülést a szerelvényen, s a talajvíz metróalagútba jutásán és néhány karcoláson kívül nem történt nagyobb baj, személyi sérülés sem történt. A metrószerelvényen a kárt 112 ezer koronára becsülik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek