Meghosszabbítja Keréknyomok - Külföldi közlekedési kitekintő című, a magyar és külföldi közösségi közlekedés szakmai hagyatékát és hagyományát bemutató tárlatát a BKV Zrt. A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában júniusban nyílt tárlat tizenegy ország tizenöt városának műszaki, történeti örökségét eleveníti fel. Megtudható például, hogy milyen menüt rendelhettek egy korabeli angol vonaton, hogyan nézett ki az első berlini villamos, vagy egy osztrák, esetleg orosz szolgálati sapka. A tárlatot eddig több mint tizenkét ezren tekintették meg, s bár eredetileg október végén bezárt volna, a nagy érdeklődés miatt december 31-éig meghosszabbították a nyitvatartást – tájékoztatta a BKV Zrt. az MTI-t.

A bemutatott relikviák közt láthatóak egyenruhák, menetjegyek, a megállókat jelző táblák, modellek, fotók. Szöveges anyagok és videofilmek idézik fel Budapest, valamint Bécs, Bergamo, Berlin, Brüsszel, Madrid, Manchester, Moszkva, Pilzen, Prága, Salzburg, Sao Paulo, Southampton, Stockholm és Sydney közlekedésének kezdetét és fejlődését. A kiállításhoz kapcsolódóan angol és magyar nyelvű információk segítik a látogatóakat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!