Megindult a föld Karlovy Varynál

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.04.17. 08:45
kiskep_3

Földomlás miatt zártak le egy kétvágányú vasúti szakaszt Dalovice és Hájek állomások között Nyugat-Csehországban, Karlovy Vary közelében. Az utasokat pótlóbuszokkal szállítják, jelenleg is folyik a károk mértékének felmérése. A vasútiinfrastruktúra-kezelőség (SŽDC) arra törekszik, hogy mihamarabb legalább az egyik vágányon megindulhasson a közlekedés. A kétvágányú villamosított vasútvonalon a személyvonatokon kívül távolsági gyorsvonatok is közlekednek Prága–Ústí nad Labem–Cheb viszonylaton.

Ez nem kétnapos munka lesz... (fotók: SŽDC)

A földömlás pillanatában a vasúti pályán nem közlekedett vonat, azt megelőzően a pályát már lezárták, így nem történt tragédia. A vasúti infrastruktúra kezelőség (SŽDC) információi szerint ötven méter hosszú szakaszon csúszott meg a talaj a vasúti pálya alatt, aminek következtében az egyik vágány teljesen tönkrement. A szakaszon a közelmúltban semmilyen műszaki probléma nem volt, semmi jele nem volt a most bekövetkezett földomlásnak. Az első becslések alapján több tízmillió koronába kerül majd a vasúti pálya teljes helyreállítása.

A vasúti pályát 2008-ban villamosították, 80 kilométer per óra a mximális pályasebesség

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek