Megint futó futópálya lett a 13 jobb

iho   ·   2016.09.04. 08:45
cim

Start a régi forgalmi előtéren, még a HA-LIX is ott leskelődik

Idén ezer sportoló versenyzett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 3 kilométer hosszú 1. futópályáján és a hozzá kapcsolódó gurulóutakon megrendezett 5 és 10 kilométeres versenytávon. A nemzetközi Runway Runt  idén negyedszerre rendezte meg a Budapest Airport, elsősorban a légiközlekedésben dolgozó szakembereknek és sportolóknak, a futás pedig – a hagyományoknak megfelelően – jótékony célokat szolgál, olvasható a Budapest Airport beszámolójában.

Fordulópont a pályán

Szombat délelőtt szikrázó napsütés és a versenyzőket is alaposan próbára tevő 30 fokos hőmérséklet fogadta a résztvevőket.  Az 5 és 10 kilométeres távra benevezettek rekord létszámban, ezren futottak végig a kizárólag erre az alkalomra, ideiglenesen lezárt repülőtéri futópályán és a történelmi 1. Terminál forgalmi előterén. Ez Európában mindenképpen egyedülálló esemény, hiszen egy működő, forgalmas nemzetközi repülőtér aktív futópályáját még sehol nem zárták le futók – mármint futó emberek – kedvéért, Budapesten az idei verseny sorrendben a negyedik ilyen különleges alkalom volt.

Ki itt repül, ki ott: a háttérben egy gép a 13 bal pálya felett

Az idei versenyre is a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, így a légiközlekedési szakma és a repülőtéri kereskedelem területéről, számos magyar és külföldi cég, illetve idén egy Facebook-játékon bejutott nyolcvan szerencsés „civil” is indult. A jótékonysági futóverseny nemzetközi hírnevét jól mutatja, hogy a Runway Run olyan fő támogatókat tudhatott maga mögött, mint a Qatar Airways, az Airbus Industries, a brit anna.aero légiközlekedési szakportál, a Szentkirályi Ásványvíz, a Travelport, a KPMG, a K&H bank, a SITA, a Heinemann Duty Free és az SSP Hungary. A Runway Run 4.0 hivatalos versenypólóját az Adidas szállította.

Guminyomok és versenyzők a földetérési zónában

A 10 kilométeres távot a legjobb idővel férfi egyéni kategóriában az ír Robert Murphy nyerte 34 perc 47 másodperces idővel, míg a nők között Szőke Cecília bizonyult a leggyorsabbnak 43 perc 16 másodperces eredménnyel. Az 5+5 kilométeres váltócsapatok között az Aer Lingus légitársaságé volt a leggyorsabb.

A Runway Run a nevezési díjaiból befolyt összeggel a Budapest Airport ezúttal is a SUHANJ! Alapítványt támogatja Magyarországon. Az alapítvány részben épp a tavalyi Runway Run bevételeiből nyitotta meg egy hónappal ezelőtt az első magyarországi integrált fitnesztermet, ahol együtt sportolhatnak az egészséges és fogyatékkal élő sportolók. A nemzetközi jótékonysági eseményen befolyt összegből egy másik szervezet is részesül, a brit Anthony Nolan Alapítvány, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.

Díjátadó az ünneplő Aer Lingus-váltóval és a reptérkezelő főnökével, aki szintén futott

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.